miercuri, 22 decembrie 2010

Trecutul ...important pentru noi


    Traim,iubim,visam ,ne intristam ,dar mergem inainte .Ne gandim ca am vrea sa schimbam ceva din trecut ,doar asta vor toti OAMENII ,dar nu ne gandim ,ca fara acele lucruri ce s-au intamplat in trecut ,suntem ceea ce suntem azi . Vrem sa atingem perfectiunea ,sau nu ,dar nu ne gandim ca in fuga noastra dupa viata perfecta ,familia perfecta, iubitul/sotul perfect ,riscam sa pierdem tot ceea ce ne aduce zambetul in fiecare zi .Dar in tot acest timp ,nu am reusi sa fim ceea ce suntem fara trecut si fara persoanele din trecutul nostru .Acestea pot fi persoane ce nu au nicio importanta ,si persoane ,care au facut mereu parte in trecut din viata noastra ,care fac ,si care vor face ,persoane importante care apar cand avem nevoie de ele si nu vrem sa recunoastem ,si dispar atunci cand cred ca  au terminat tot ce era de facut pentru a ne face fericiti din nou ,pentru a ne readuce zambetul pe buze si optimismul .
    Trecutul ,este o parte din noi , o parte ce deseori ne bantuie ,o parte ce ne trezeste sentimente de mult uitate ,sau care ne face sa realizam ca fara trecut ,nu am fi reusit nimic in prezent si viitor.
   Nu fi trist ca s-a terminat ,bucura-te ca s-a intamplat !Mereu avem tendinta sa fim suparati pe lucrurile intamplate inainte ,dar niciodata nu stam sa gasim si partea buna a acestor lucruri ,sa ne dam seama ,ca raul nu este chiar asa rau .Ar trebui sa invatam din greselile noastre,iar daca nu invatam nimic,sa le repetam pana vom invata ceva .Ar trebui sa fim putin egoisti ,deoarece este viata noastra ,noi o traim ,si ne-o facem asa cum vrem ,o facem in asa fel incat sa ne simtim bine si sa nu dorim sa schimbam nimic la ea ;nici macar zilele mai putin bune.
    Si acum apar ,apar acele persoane, de care "dam" din cand in cand ,de care uitam sau care ne uita cateodata ,care s-au schimbat sau nu ,care au un rol important in viata noastra ,care sunt ca o parte din tine ,care te-au ranit la un moment dat ,dar le-ai iertat ,care te-au sprijinit neconditionat ,la care tii si care tin la tine ,persoanele acelea ce impreuna cu ele poti muta muntii din loc;"ingerii" tai care apar si dispar ,apar cand trebuie sa te trezeasca la realitate ,si dispar cand sunt convinse ca totul este in regula.
    Aceste persoane nu au nume,sunt doar niste  persoane importante ,sa le numesti "prieteni " nu ai putea,deoarece ,de cele mai multe ori ,orice prietenie se sfarseste mai devreme sau mai tarziu . Aceste persoane care pentru lume sunt necunoscute ,dar pentru tine inseamna intreaga lume .
    Si de ce avem de'a face  in prezent si in viitor ,cu persoanele din trecut ? Deoarece trecutul,este viu ,nu va muri niciodata,trecutul doar are nevoie sa fie suportat asa cum este,trecutul nu mai are nevoie de critici dure ,vrea doar sa ii fim recunoscatori pentru ce a a facut din noi.
    Trecutul doar ne asteapta linistit sa il acceptam .

4 comentarii:

 1. Bine spus, trecutul face parte din viata noastra si ne-a format, am ajuns oamenii de azi.
  Ar trebui sa nu uitam peripetiile trecutului si sa ne aducem aminte de ce am regretat sau nu atunci :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Desigur,multi am vrea să avem un buton magic "Forward" care să ne ducă în viitor,casatoriti,cu copii,cu job-ul visat...dar ceea ce conteaza sunt peripetiile,stradaniile,sentimentele pe care le-ai avut pana sa ajungi acolo..Fiindca de multe ori stam sa ne gandim:"Bai,cat am mai muncit pentru masina asta!"..Prin munca altfel se apreciaza banul,rezultatul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand eram suparat, ar fi trebuit sa citesc blogul tau :D. Il citesc acum dupa ce am invatat toate astea pe pielea mea..
  Pacat ca nu gasesc un buton sa dau like ptr blog :D :-??.

  RăspundețiȘtergere
 4. :D
  ma bucur ca iti place:D
  cand o sa mai fi suparat,sa mai treci pe aici:D

  RăspundețiȘtergere