marți, 7 februarie 2012

Rai sunt oamenii...

         Sunt de acord cu afirmatia "Rai sunt oamenii,incat mai rai nici nu ar putea sa fie"  deoarece fiecare om  are un gram de rautate in el,care abia asteapta sa fie descoperita pentru a se arata in  toata splendoarea sa.
         In primul  rand  oamenii sunt rai.De ce?Pentru ca oamenii au orgoliu,oamenii nu stiu sa iubeasca neconditionat,oamenii nu stiu sa fie sinceri mereu,oamenii asteapta mereu ceva in schimb cand  ofera ajutorul. Comparand oamenii cu animalele,cele din urma ar castiga deoarece ele stiu sa faca toate acele lucruri enumerate mai sus.Spre exemplu,un caine te iubeste neconditionat,chiar daca nu ii oferi toata atentia sau dragostea ta,mereu se bucura cand te vede,iar atunci cand esti suparat,se aseaza langa tine  si sta acolo nemiscat.Pe cand oamenii?Ei fac mereu lucrurile pentru a-i impresiona pe cei din jur,iti cer mereu ceea ce poate  tu nu le poti oferi,nu te mai cunosc atunci cand nu au nevoie de ceva de la tine,ba chiar unii,atunci cand esti suparat,se gasesc sa iti tina morala,fara a-si da seama ca tot ceea ce ai nevoie este o imbratisare sau doar sa stea acolo,langa tine,fara a scoate vre-un cuvant.
     In al doilea rand oamenii sunt invidiosi,egoisti,alearga dupa bani ,au teluri greu de atins,iar pentru a le atinge sunt in stare sa calce pe cadavre.De cate ori ai vazut un om pe care sa nu-l intereseze persoana lui,sa ii pese numai de ceilalti?De cate ori ai vazut un om care sa  iti ofere iubirea sa,fara a se astepta la a ta?
    Oamenii nu stiu sa iubeasca in adevaratul  sens al cuvantului,oamenii nu stiu sa fie buni.Ei stiu  sa faca rau,in general,stiu sa-si atinga scopul,stiu sa ii raneasca pe ceilalti,chiar daca o fac voluntar sau involuntar.
    Oamenii nu gandesc de cele mai multe ori inainte de a vorbi,nu stiu sa isi ceara scuze,si deseori nu stiu nici sa ierte.Oamenii nu stiu sa fie oameni.
        Si mai incape indoiala ca oamenii  nu sunt rai?Sunt rai,sunt poate cei mai rai  dintre "rai",dar pentru ei aceasta rautate poarta masca bunatatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu