sâmbătă, 16 aprilie 2011

In spatele usilor inchise.

          In spatele usilor inchise se poate afla orice,si nu vorbesc aici de o incapere,sau de niste usi propriu-zise,vorbesc despre usile sufletului nostru.
          Se pot afla multe lucruri in spatele imaginii pe care o cream,in spatele invelisului exterior.Putem fi persoane puternice in aparenta,dar in spatele acestei persoane care pare greu de clintit,se poate afla o persoana slaba,tematoare,sau in spatele unei persoane linistite in aparenta se poate afla o persoana foarte tafnoasa,si nellinistita.  
          Mereu ne uitam numai la exterior,intotdeauna privim iluziile create de celelalte persoane,privim aparentele,privim ceea ce poate nu exista cu adevarat;spre exemplu daca un mar arata urat la exterior,nu il alegem pe acela,cu toate ca ar putea fi foarte gustos,alegem un altul  perfect la exterior,dar cu un gust nasol.
Asa se intampla si cu oamenii,mereu suntem atenti cum arata cei din jur,cum sunt imbracati si cum se comporta in societate,le privim invelisul.Cateodata ma gandesc ca noi,oamenii,suntem precum cadourile,suntem inveliti frumos,dar nu intotdeauna si "continutul" nostru este unul pe masura asteptarilor.
          Ar trebui sa fim altfel,noi,oamenii,daca ne putem numi asa,ar trebui sa nu mai judecam pe ceilalti pentru felul cum arata,cati bani au,ce gesturi fac,ce manaca.Ar trebui sa invatam sa privim in spatele usilor inchise,ar trebui sa invatam sa apreciem un om pentru ceea ce se afla in spatele aparentelor,nu pentru ceea ce pare,sa invatam sa cunoastem adevarata valoare a oamenilor,si pe urma sa ii criticam pentru "invelisul exterior".Ar trebui sa invatam acestea deoarce aparentele inseala,aparentele inseala intotdeauna,numai ce se afla in spatele lor este adevarat.
         Ar trebui sa stim sa ne ferim de oamenii care vor sa para ceea ce nu sunt,vor sa para cele mai sfinte fiinte de pe pamant,ce nu ar rani nici o musca,dar in spatele carora se afla o minte diabolica,nu ne putem inchipui noi de ce sunt in stare;sa ne ferim de aparente,de iluzii,sa ne ferim de "invelisuri",trebuie doar sa avem rabdare sa deschidem usile,sa  vedem ce se afla in spatele lor cu adevarat.
         Ar trebui sa nu ne indoim de ceilalti,sa nu ne indoim de ei chiar daca la exterior par "prostuti",sau "tacuti".O sa ne dam seama mai tarziu de ce destept era colegu' ala din liceu care nu stia nimic[stiu ca suna ciudat:))],sau de ce tupeist e cel care statea mereu in banca lui.
         Ar trebui,ar trebui...dar ce ne impiedica?Gasim mereu scuze,nu avem timp,sau poate cateodata nu vrem sa descoperim ce se afla in spatele aparentelor,poate din cauza ca ne este frica sa descoperim ceva ce nu ne convine,asa ca preferam sa lasam usile inchise.
         In spatele usilor inchise se afla multe,in spatele persoanei dure,se afla cea mai slaba persoana,in spatele "prostutului" se afla o minte sclipitoare,in spatele baiatului timid,se afla cel mai tupeist baiat,in spatele ratustei urate,se afla lebada alba,in spatele marului cu aspect urat,se afla cel mai gustos mar.....
          In spatele usilor inchise....ne aflam noi.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu