sâmbătă, 23 octombrie 2010

(Ne)Incredere .

         Atunci cand increderea incepe sa  piara ,sau si mai rau ,sa nu mai existe ,ce motiv mai ai sa stai in compania acelor persoane?Sau trebuie acorzi intotdeauna si o a doua sana?
         Increderea o dobandesti in timp ,in foarte mult timp ,si o poti pierde intr-o secunda, doar printr-un gest sau o vorba .Dar ,niciodata nu o sa poti avea incredere deplina in cineva ,deoarece oamenii sunt parsivi .In adancul sufletului fiecaruia exista o urma de parsivitate ,o urma de dorinta de a barfi ,si poate fara sa vrem ,o bucatica din dorinta de a  trada /rani pe cineva.
        Nimeni nu e perfect ,poate nici nu vrem asta .Poate suntem construiti in asa fel incat ,la un moment dat ,ranim sau "tradam " pe cineva fara sa ne dam seama .Poate cateodata "detinem" naivitatea de a avea incredere "deplina" intr-o persoana ,si pe urma ne trezim cu "botu umflat",mai pe romaneste.
         Suntem oameni ,suntem niste animale cu 2 picioare ,si parca ,in unele momente ,degeaba avem creier  si gandim . Oricat vrem sa fim buni cu toti si sa ii ajutam pe toti ,nu putem , nu ne iese, deoarece punem persoana noastra mai presus de orice .Si bravo !,apreciez persoanele astea care isi pun propria persoana mai presus de orice ,care nu se lasa calcate in picioare de ceilalti ,carora nu le pasa absolut de nimic ,si  care fac tot posibilul pentru a-si atinge scopul. Acum ,asa trebuie sa fi ,sa nu iti pese ,sa dai dovada de o nesimtire fara limita si de un egoism la fel de mare.
        Fara sa vrem , ne ranim unii pe altii ,asa suntem noi ,asta e legea ,legea junglei ,fiecare pentru el .
         Scapa cine poate ,si daca esti prea slab pentru asta ,cedezi .

3 comentarii:

  1. Pai mai bine ii ranesti pe altii, decat sa stai sa fii ranit. Asa functioneaza sistemul. E adevarat, fiecare pt el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poti sa te inchizi mereu in tine, trebuie sa te eliberezi, sa te asculte cineva si poate acel cineva nu e persoana potrivita si mai tarziu regretam.Trebuie sa stim in cine sa avem incredere. :)

    RăspundețiȘtergere